Heylen: "Ik neem de coach niets kwalijk"

VRIJDAG, 13 FEBRUARI 2015, 07:27 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Michaël Heylen ging gisteren opnieuw op wandel met Gent-revelatie Moses Simon. De verdediger weet dat zijn plaats in de toekomst niet meer verzekerd is, maar laat het hoofd niet hangen. "Ik kan enorm veel leren van Rolando."


Tien matchen in de Jupiler Pro League, daarvan zeven matchen op rij: daar had Heylen in begin van het seizoen zich niet aan verwacht: "Eerlijk gezegd niet, want in het begin van het seizoen wou de club al een verdediger bijhalen en in dat geval had ik uitgeleend mogen worden. Zoveel kansen had ik niet verwacht."

Bram Nuytinck is terug uit blessure en ook Rolando is erbij gekomen, de plaatsjes worden dus duur centraal achterin: "Ik neem de coach zeker niks kwalijk. Hij wil zoveel mogelijk keuzes en bij een topploeg is dat nodig. Ik ga zeker de moed niet laten zakken en blijven werken."

"Tuurlijk hoop ik om erbij te zijn, maar ik zal al blij zijn dat ik in de selectie zit", zegt Heylen over de bekerfinale. "Dat is voor mij ook leerrijk. Een jonge gast moet zijn kansen afwachten. En als je hoort dat de coach lovend over je is, doet dat wel deugd."

Heylen heeft enorm veel bewondering en respect voor Rolando: "Na de match stond ik met de armen in de zij op adem te komen en hij kwam direct naar mij om te zeggen dat ik zo niet moest staan. Hij heeft heel veel ervaring en zelfs op training kan ik enorm veel van hem leren."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.