Suarez krijgt hoogste boete ooit

VRIJDAG, 13 FEBRUARI 2015, 07:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft Matias Suarez een boete gegeven van één maandloon voor het niet nakomen van afspraken in verband met zijn revalidatie. Het gaat om een bedrag van circa 50.000 euro. Het is de hoogste boete die Anderlecht ooit gaf.


Suarez heeft bij Anderlecht een loonbriefje van 1,4 à 1,5 miljoen euro bruto. Hier zijn ook premies bijgerekend. Bovendien daalt zijn loon bij ernstige blessures tot 600.000 euro per jaar. De wet bepaalt dat een voetballer geen boete kan krijgen die hoger is dan één tiende van zijn jaarloon, maar Suarez komt nu dus in de buurt.

Aanvankelijk moest Suarez op 2 januari terugkeren uit Argentinië, maar dat deed hij veel later. Bovendien reisde hij bijna onmiddellijk door naar Barcelona om te revalideren bij dokter Ramon Cugat. Tegen de zin van Anderlecht. De spits blijft voorlopig ginder, maar Anderlecht stuurt iemand om hem daar op te volgen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.