Tielemans is 'UEFA.com's weekly wonderkid'

ZONDAG, 15 FEBRUARI 2015, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Iedere week belicht UEFA.com een talent voor de toekomst en deze week is Youri Tielemans hun 'UEFA.com's weekly wonderkid'. Aan complimenten en superlatieven alvast geen gebrek: "Hij kan de Belgische Frank Lampard worden."


In het artikel geeft de UEFA een biografie van Tielemans. "Hij speelt sinds zijn vijfde voor Anderlecht, waar hij zich ontwikkelde als een nummer tien. Hij debuteerde drie weken na zijn zestiende verjaardag en werd op twee oktober de jongste Belg ooit in de Champions League en de derde jongste debutant van iedereen in deze competitie."

Ook kwaliteiten als voetballer worden uitgelicht. "Momenteel speelt hij als verdedigende middenvelder. Dat hij in de jeugdreeksen aanvallender speelde, maakt hem tot de perfecte box-to-box-speler. Zijn techniek, snelheid en vermogen om met beide voeten fantastische passes te versturen, maken van hem een erg gevaarlijke tegenstander. Hij is ook goed op spelhervattingen, heeft inzicht en leiderschap."

UEFA.com merkt op dat Jean Kindermans hem vergelijkt met Axel Witsel en ook Frank Lampard wordt genoemd. Het weet ook dat Tielemans met Steven Defour iemand naast zich heeft waarvan hij nog veel kan leren. "Velen zien in hem een toekomstige aanvoerder van Anderlecht, maar dan zal Anderlecht hem moeten zien te houden", zo besluit het artikel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.