Overzicht verhuurde spelers: Gillet start niet

ZONDAG, 15 FEBRUARI 2015, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Alle spelers die Anderlecht dit seizoen verhuurt, kwamen dit weekend al in actie. Guillaume Gillet miste zijn eerste minuten dit seizoen en Youri Lapage mocht een week na zijn debuut opnieuw invallen. Het overzicht.


We starten ons overzicht in de Belgische tweede klasse. Een week na zijn debuut vorige week mocht Youri Lapage bij Eendracht Aalst opnieuw opdraven. De kleinzoon van Paul Van Himst viel tegen Heist in de slotminuut in. Elis Koubaly was op het uur het veld opgekomen. Met een fraaie omhaal zorgde hij voor de mooiste actie van de wedstrijd, maar de bezoekende doelman redde. Aalst won met 1-0.

In de Nederlandse tweede klasse verloor Jonathan Kindermans met Telstar met 3-1 bij Jong Twente. Kindermans speelde de tweede helft. De voorbije drie wedstrijden begon hij telkens op de bank.

Een reeks hoger ging Willem II met 2-0 de boot in bij Vitesse. Samuel Armenteros speelde de hele partij, maar kreeg amper bruikbare ballen. Balverlies van de sptis op het middenveld leidde het tweede doelpunt in.

Beter nieuws komt er vanuit Frankrijk. Guillaume Gillet en Bastia wonnen voor de tweede keer op rij. Deze keer met 0-2 in Nantes. Bastia rukt zo op naar de dertiende plaats, al heeft de eerste degradant maar vier punten minder. Gillet stond voor het eerst dit seizoen niet in de basis. Hij viel in na 70 minuten.

In Griekenland won Olympiakos met 3-0 tegen Ergotelis. Luka Milivojevic bleef de hele partij op de bank. De middenvelder heeft het na zijn blessure moeilijk om zijn basisplaats te heroveren.

Wel zeker van zijn basisplaats aan de Middellandse Zee is Thomas Kaminski. Tegen Ethnikos Ahnas hield hij voor de vierde keer op rij de nul. Jammer genoeg konden ook zijn ploegmaats van Anorthosis Famagusta niet scoren. Door deze 0-0 kan Famagusta op de derde plaats straks voorbijgestoken worden door Omonia Nicosia.

We eindigen onze rondreis door Europa in Spanje. Daar kwam Fede Vico opnieuw niet aan spelen toe bij Cordoba. Tegen Sevilla (3-0 verlies) bleef hij de hele partij op de bank. De middenvelder verzamelde dit seizoen nog maar 288 speelminuten in de Primera Division.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.