Spierscheur Mbemba, Conté verzwikt enkel

MAANDAG, 16 FEBRUARI 2015, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Chancel Mbemba en Ibrahima Conté verloor Anderlecht gisteren twee spelers met een blessure. "Mbemba heeft een spierscheur in de dij", vertelt Besnik Hasi. "Conté verzwikte zijn enkel. Hij moet morgen naar de dokter."


Mbemba staat naar verwachting twee weken aan de kant. Hoe lang Conté out is, moet vandaag blijken. "Zijn blessure doet denken aan die van Andy Najar tegen Gent. Na een dikke week kon die weer spelen", aldus Hasi.

Knie Conté

Dokter Geert Declercq zal ook de knie van Conté onderzoeken. Sinds de bekerwedstrijd tegen Gent sukkelt Conté met de meniscus. Vrijdag blokkeerde de knie, maar zaterdag trainde hij weer probleemloos mee en ook de wedstrijd tegen KV Mechelen verliep perfect. Tot Joachim Van Damme hem van het terrein schopte.

"De dokter moet bepalen of Conté onder het mes moet", aldus Hasi. Is dit het geval, dan probeert Anderlecht waarschijnlijk om de operatie uit te stellen tot na het seizoen. Lukt dit niet, dan mist de Guineeër de rest van de competitie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.