Kezman: "Mitrovic moet in juni naar Engeland"

MAANDAG, 16 FEBRUARI 2015, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mateja Kezman woonde gisteren het duel tussen Anderlecht en KV Mechelen bij. De oud-spits is momenteel spelersmakelaar en heeft ook een mening over Aleksandar Mitrovic. "Hij kan een Europese topspits worden."


De intussen 35-jarige Kezman maakte als spits furore bij onder meer PSV, Chelsea, Atletico Madrid, Fenerbahçe en PSG. “Mitrovic doet me aan mezelf denken”, vertelt hij in Stadion. “Hij is een speler voor het strafschopgebied. Hij wacht op die ene kans. Negentig minuten lang zie je hem niet. Dan ineens ontploft hij en scoort hij.”

Tegen Mechelen scoorde Mitrovic voor de tweede wedstrijd op rij. Kezman voorspelt hem een grote toekomst. “Hij wordt beter dan ik. Fysiek is hij erg sterk. Hij doet me denken aan Drogba. Als hij zo voortdoet en gespaard blijft van blessures, kan hij een Europese topspits worden de komende jaren.”

”Verkopen en nieuwe Mitrovic zoeken”

Om die stap vooruit te zetten, vindt Kezman dat Mitrovic Anderlecht na dit seizoen moet verlaten. “Twee seizoen België is genoeg. Na dit seizoen moet hij naar de Premier League. Niet naar een topclub, wel naar een subtopper.”

Volgens Kezman kan Anderlecht tien tot vijftien miljoen euro vangen voor Mitrovic. “Als je dit kan krijgen voor een speler die je zelf gekocht hebt voor vijf miljoen euro, dan moet je dit doen. Verkoop hem en zoek een nieuwe Mitrovic om later hetzelfde te doen.”




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.