Anderlecht roept fans op zich te gedragen

MAANDAG, 16 FEBRUARI 2015, 20:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de aanloop van de Europese wedstrijd van donderdag tegen Dinamo Moskou roept Anderlecht zijn supporters op om zich niet te misdragen. "De actie van één 'fan' tegen Galatasaray straft nu honderden trouwe fans", zo klinkt het.


In de Champions League-wedstrijd tegen de Turken werd de scheidsrechter geraakt door een projectiel uit vak N3. In tegenstelling tot de Belgische voetbalbond lacht de UEFA niet met dit soort fratsen. Donderdag tegen Dinamo Moskou moet heel vak N3 gesloten blijven.

"Directie, staf en spelers van RSC Anderlecht vragen u met aandrang het UEFA-reglement na te leven. Bij een volgende wandaad kan de sanctie nog erger worden", zo meldt paars-wit. "We riskeren dan een wedstrijd achter gesloten deuren, een forfaitnederlaag of zelfs uitsluiting uit Europa."

Zeker niet doen:

- Invasie of poging tot invasie van het speelveld.

- Het gooien van voorwerpen.

- Het afsteken van vuurwerk of andere objecten.

- Het gebruik van laserpennen of soortgelijke elektronische apparaten.

- Het gebruik van gebaren, woorden, voorwerpen of andere middelen dat een boodschap brengen die niet geschikt is voor een sportevenement. Vooral berichten van een politieke, ideologische, religieuze, beledigende of provocerende aard.

- Daden van schade.

- De onderbreking van de nationale of competitie volksliederen.

- Ieder ander gebrek aan orde en discipline waargenomen binnen of rond het stadion.



anderlecht-online forum