Acheampong: "Dit stemt tot nadenken"

DINSDAG, 17 FEBRUARI 2015, 07:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zijn deelname aan de Africa Cup stond Frank Acheampong tegen KV Mechelen meteen weer in de basis. Ei zo na versierde hij een strafschop. "Vond de scheidsrechter het onvoldoende om te fluiten? Dat is dan maar zo."


Voor Acheampong was het alleszins een duidelijke overtreding. "Ik werd door zijn tackle helemaal onderuit gehaald en naar mijn gevoel raakte Paulussen geen bal", zo vertelt de Ghanese sneltrein. "Maar ik kan moeilijk zelf het fluitje nemen en strafschop fluiten."

Over zijn eigen prestatie was Acheampong best tevreden, maar het kan nog beter. "Mijn loopacties waren goed, maar mijn voorzetten moesten beter. En voor de rust had ik moeten scoren. In zo'n situaties moet ik kalmer blijven."

Na het doelpunt van Mitrovic dacht Acheampong dat de buit binnen was. De late gelijkmaker was dan ook een serieuze teleurstelling. "Dit geeft stof tot nadenken. Al te vaak hebben we dit seizoen punten verspeeld in de slotminuten."

Africa Cup

Tot slot komt Acheampong nog even terug op de Africa Cup en zijn misser in de belissende penaltyreeks tijdens de finale. "De druk was enorm, maar ik nam mijn verantwoordelijkheid. Ik moet dit hoofdstuk nu zo snel mogelijk afsluiten. Dit mag geen invloed hebben op mijn presteren bij Anderlecht."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.