Lardot geeft toe: "Het was strafschop en rood"

DINSDAG, 17 FEBRUARI 2015, 09:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In La Dernière Heure geeft Jonathan Lardot toe dat hij zondag tijdens Anderlecht - KV Mechelen twee keer de mist in ging bij cruciale spelfases. "Mijn buik keerde om toen ik de fout van Van Damme op Conté zag", zo vertelt hij nu.


Over de strafschopfout van Paulussen op Acheampong

“Het was een overtreding”, aldus Lardot. “Voor Paulussen de tackle inzet, zie ik Acheampong contact zoeken. Dat heeft me beïnvloed. Bovendien dacht ik dat het traject van de bal veranderde. Daardoor was ik overtuigd dat het een correcte tackle was en gaf ik een hoekschop. Maar na het zien van de beelden, bleek dat Paulussen de bal niet raakte. Ik stond achter de actie en had me elders moeten opstellen.”

Over de overtreding van Van Damme op Conté

“Ik kreeg buikpijn toen ik het terugzag”, begint Lardot over het contact tussen Van Damme en Conté. “Van Damme ging op zijn linkervoet staan, maar ik keek naar zijn rechter omdat de actie me daartoe leidde. Ik was me daardoor niet bewust van het gemene van de actie. Enkel Cyriac had meteen door hoe erg het was. Hij zei me meteen dat Van Damme gek ik. Van Damme gaf ook toe Conté geraakt te hebben, maar zei dat het niet opzettelijk was.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.