Defour: "Ik merk een escalatie van geweld"

WOENSDAG, 18 FEBRUARI 2015, 07:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Steven Defour heeft voor het eerst gereageerd op de tifo die de Standard-fans ter zijner ere hadden gemaakt. "Op het moment zelf dacht ik nergens aan en moest ik eens lachen. Pas achteraf besefte ik de draagwijdte ervan."


"Voor de match wist ik al dat ze een spandoek voor mij gemaakt hadden", zo vertelt Defour in Sport/Voetbalmagazine. Of deze tifo een straf verdient, daar wil Defour zich niet over uitspreken. "Het is aan de bevoegde instanties en aan de scheidsrechter om hierover te beslissen."

Ergens kan Defour wel begrip opbrengen voor de actie van de Standard-fans tegen hem. "Was ik supporter van Standard en één van mijn idolen trekt naar Anderlecht, ik zou ook kwaad zijn. Maar ik merk een escalatie van geweld in de maatschappij. Men gaat alsmaar verder. Vroeger werden voetballers uitgefloten, nadien uitgescholden, vervolgens kregen ze voorwerpen naar hun hoofd gegooid. Tegenwoordig gooien ze met bommetjes."

Rode kaart

Over de scheidsrechter, Alexandre Boucaut, was Defour niet echt tevreden. "Hij voelde de wedstrijd niet aan, was onvoldoende psycholoog. Tijdens een Porto - Benfica had hij zeker vijf of zes keer rood getrokken. Iemand als Frank De Bleeckere die praatte op het veld, deze zei niets."

Na de wedstrijd verontschuldigde Defour zich voor zijn rode kaart bij de hele club. "Maar ze vertelden dat ik mezelf niets moest verwijten. Ik vind het vooral erg omdat we met elf tegen elf nooit verloren hadden. Dan pakten we zeker een punt."



anderlecht-online forum