Defour: "Beste niveau sinds ik hier ben"

DONDERDAG, 19 FEBRUARI 2015, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kans is groot dat Steven Defour fit raakt voor vanavond. Het duel tegen Dinamo Moskou wordt dan zijn vijftigste Europese wedstrijd. "Dinamo heeft een sterk middenveld", weet hij. "We kunnen ze aan, maar moeten top zijn."


Defour kijkt uit naar de partij van straks. "Veel mensen kennen de Russische ploegen niet en gaan er daarom verkeerdelijk vanuit dat het een haalbare opdracht wordt. Maar met Vainqueur, Valbuena en Denisov hebben ze een erg sterk middenveld. Kokorin en Kuranyi zijn topspitsen."

Dendoncker

Tijdens de winterstop vertelde Defour dat hij wil uitgroeien tot de patron van Anderlecht. De voorbije matchen toonde hij hoe belangrijk hij kan zijn. "Ik voel dat ik nu mijn beste niveau haal sinds ik bij Anderlecht ben", zegt hij.

Met Leander Dendoncker heeft hij nu ook een ander maatje naast zich. "Leander speelt goed. Hij denkt in functie van de ploeg. Hij is defensiever dan ik, maar door zijn grote motor komt hij toch geregeld in het strafschopgebied van de tegenstander. We verstaan elkaar goed."

Tielemans

Door de ontbolstering van Dendoncker is Youri Tielemans naar de bank verdwenen. Bovendien krijgt het toptalent heel wat kritiek de laatste weken. Onterecht, vindt Defour. "Die goal van Mechelen was niet enkel zijn fout. Vergeet ook niet dat hij ons al veel heeft bijgebracht."

"Na de partij van zondag heb ik even met Youri gesproken. Ik zei hem even te ontspannen met zijn ouders en vriendin en dat donderdag een andere wedstrijd is. Soms willen we het gewoon te mooi doen. Twee minuten voor tijd mag je al eens een bal in de tribune trappen."

Rolando

Sinds drie weken is Defour niet de enige oud-speler van Porto bij Anderlecht. "Toen Reyes onhaalbaar bleek, vroeg de club wat ik vond van Rolando", aldus Defour. "Mijn eerste reactie was dat hij onhaalbaar zou zijn. Toen dat niet zo bleek te zijn, zei ik dat ze hem zeker moesten nemen."

"Rolando is beenhart, anticipeert goed en heeft een goede pass en is sterk met het hoofd. Hij zoekt altijd de voetballende oplossing. Is die er niet, dan is hij niet te beroerd om de bal zomaar weg te trappen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.