Hasi: "Nul houden en zelf één keer scoren"

DONDERDAG, 19 FEBRUARI 2015, 07:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een gezonde dosis stress en en veel zin leeft Besnik Hasi toe naar het Europa Leagu-duel van straks. "Europees kunnen we altijd wat meer, maar ik had toch graag gehad dat al mijn spelers fit waren", vertelt de coach.


Met Dinamo Moskou treft Anderlecht geen grote naam, maar wel een goede ploeg. "Dinamo wordt onderschat in België", vindt Hasi. "Volgens mij zijn ze de enige ploeg in Rusland die Zenit Sint-Petersburg kan bedreigen. Hun ploeg is van Champions League-niveau."

Door de lange winterstop mist Dinamo wedstrijdritme. Een voordeel voor Anderlecht? "Dat kan. Anderzijds moeten wij zondag weer aan de bak tegen Genk terwijl zij kunnen rusten en zich voorbereiden op de terugwedstrijd. We mogen ook geen nieuwe blessures oplopen."

Anderlecht kon Dinamo enkel scouten tijdens oefenduels. "Het is moeilijk om op basis daarvan een totaalbeeld te krijgen", geeft Hasi aan. Toch heeft hij een strijdplan klaar. "Sowieso moeten we Valbuena collectief opvangen. Hij is te slim om puur mandekking op te spelen."

Wanneer is de avond geslaagd voor Hasi? "Als we de nul houden en zelf één keer scoren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.