Defour: "Vijftig procent kans op kwalificatie"

VRIJDAG, 20 FEBRUARI 2015, 07:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Net als heel Anderlecht zat ook Steven Defour met een dubbel gevoel na de partij tegen Dinamo Moskou: blij om het geleverde spel, ontgoocheld om het doelpunt dat ontbreekt. "En in Europa is dat belangrijk he."


"Het was een goede match van ons, vooral voor de rust", vertelt Defour. "Blijkbaar kunnen we in Europa boven onszelf uitstijgen. Helaas zijn we hiervoor niet beloond met een doelpunt. Dat mogen we onszelf verwijten."

Door deze 0-0 ligt alles open voor de terugwedstrijd. "Ik geef ons vijftig procent kans. We hebben in de Champions League al bewezen dat we op verplaatsing sterk voor de dag kunnen komen. Het zal koud worden, maar alle elementen zijn aanwezig om ons te tonen. We moeten een goed blok vormen, zoals vandaag."

"Valbuena? Niet gezien"

Samen met Leander Dendoncker en vooral Youri Tielemans overtroefde Defour het Russisch middenveld. "Youri speelde erg sterk. Hij stond zoals vroeger en zorgde voor goede acties. Wat ik van Valbuena vond? Ik heb hem bijna niet gezien vanavond."

Defour werd tegen Dinamo gevolgd door een speciale toeschouwer. "Mijn nieuwe vriendin zat in de tribune. Of zij verantwoordelijk is dat ik zo goed speel? Misschien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.