Leya Iseka: "Geen schrik om fouten te maken"

ZATERDAG, 21 FEBRUARI 2015, 15:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het zijn drukke dagen voor Aaron Leya Iseka. Maandag moeten zijn doelpunten Anderlecht voorbij Barcelona knallen in de Youth League en bij de A-kern is hij intussen een vaste invaller. "Ik voel het vertrouwen van Hasi", zegt hij.


De 17-jarige Leya Iseka mocht de voorbije wedstrijden voor Gohi Bi Cyriac invallen. "Wellicht is dit om tactische redenen. Je moet er niets achter zoeken", blijft hij rustig.

"Als ik inval, heb ik geen schrik iets fout de doen. Ik voel het vertrouwen van de trainer. Bij elke invalbeurt geeft hij me een tip: doe je best. Achteraf vertelt hij me onder vier ogen wat ik goed deed en wat beter kan."

Donderdag tegen Dinamo Moskou viel Leya Iseka zonder complexen in tegen Christopher Samba, een beer van 1m93 en 91 kilogram. In de slotminuut werkte Leya Iseka hem zelfs tegen de grasmat. "Geen idee wat er gebeurde", lacht Leya Iseka. "Plots lag hij met zijn gezicht in het gras. Het geluk van een debutant zeker?"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.