Botscan voor Praet, Conté evolueert positief

MAANDAG, 23 FEBRUARI 2015, 09:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Het herstel van Dennis Praet loopt niet van een leien dakje. Bij training krijgt hij nog steeds reacties in zijn rug. Ibrahima Conté en Chancel Mbemba gaan dan weer de goede kant uit. Zij worden over een tiental dagen fit geacht.


"We gaan nu een botscan nemen om te zien hoever Dennis juist staat", zegt Besnik Hasi. "Maar we zullen geen enkel risico nemen, want het gaat om een rugblessure. Er was eerst sprake van een revalidatie van vier tot zes weken. Vier weken was de meest positieve benadering, zes weken was meer realistisch."

"Maar het kan ook drie maanden worden", waarschuwt Hasi voor te snel hervatten. "Dennis wil er absoluut opnieuw staan, wij willen hem ook zo snel mogelijk terug. Want we hebben zo een speler nodig. Maar we zullen de tijd nemen die nodig is."

Conté, Mbemba en Defour

Goed nieuws was er dan weer wel over Ibrahima Conté en Chancel Mbemba. "We voorzien de terugkeer van Mbemba en Conté binnen de tien dagen", zegt Hasi. "Moskou zal nog moeilijk liggen, de competitiewedstrijd tegen Kortrijk is realistischer."

Steven Defour ging gisteren opnieuw van het veld met lichte pijn: "Steven heeft het nog altijd een beetje moeilijk met drie wedstrijden in een week. Maar ik hoop dat ik hem niet zal verliezen. Hij is bepalend voor ons, al verwacht ik dat hij in de play-offs nog bepalender kan worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.