"Rolando weet wanneer bal in tribune moet"

MAANDAG, 23 FEBRUARI 2015, 10:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

De verdediging bezorgde Besnik Hasi de eerste maanden van het seizoen geregeld kopzorgen, maar de laatste weken zit het snor. Vooral de komst van Rolando brengt rust en ervaring. "Sommigen staan nu scherper door de concurrentie."


"Voor Rolando was dit een test. Die jongen heeft zes maand niet gespeeld bij Porto, nu moest hij in drie dagen twee belangrijke matchen op rij afwerken. Maar hij is daar heel goed mee omgegaan. Je ziet dat hij enorm veel ervaring heeft én hij heeft ook een geweldige mentaliteit. Hij staat zijn man in de duels en probeert te voetballen, maar weet ook wanneer de bal in de tribunes moet", vertelt Hasi.

De komst van Rolando heeft ook een gunstige invloed op zijn medespelers, alleen al door de concurrentie dat hij meebrengt: "Je ziet dat een aantal jongens scherper is door de concurrentie. Dat werkt positief. Maar zodra er eentje de sfeer troebel zou maken, grijp ik in. De concurrentie moet op het veld uitgespeeld worden. De beste zullen spelen", besluit de paars-witte oefenmeester.



anderlecht-online forum