Voorbeschouwing: Anderlecht - Barcelona (YL)

MAANDAG, 23 FEBRUARI 2015, 16:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond om 20 uur staan de U19 van Anderlecht voor hun groot duel met FC Barcelona. Meer dan 10.000 supporters worden in het Vanden Stock-stadion verwacht om de paars-witte toekomst voorbij de uittredende winnaar te stuwen.


Barcelona won vorig seizoen de Youth League, maar dit seizoen loopt het minder vlot. In een groep met Ajax, PSG en Apoel Nicosia haalde het negen punten. Ajax werd groepswinnaar met veertien. Barcelona versloeg Apoel twee keer (3-0 en 2-3) en speelde gelijk tegen Ajax (2-2) en twee keer tegen PSG (2-2 en 0-0).

Tijdens de winterstop vertrok doelman Onana naar Ajax, dus die hoeft paars-wit al niet meer te vrezen. Een echte topschutter heeft dit team niet. Lionel Enguene, Isaac Padilla en Mohamed El Ouriachi scoorden elk twee keer. Die laatste had hier wel maar drie wedstrijden voor nodig. Een opvallende naam in de kern is verder die van Andria Vilanova, zoon van de onlangs overleden oud-hoofdtrainer Tito.

Anderlecht moet het tegen Barcelona doen zonder vaste waarden Bastien, Denayer, Kawaya en Scholl. Alle vier zijn ze geblesseerd. Wel erbij is Leya Iseka. De spits, die vijf keer scoorde tijdens de poulefase, werd gisteren door Besnik Hasi gespaard om vanavond te kunnen knallen.

Aftrap: 20u
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Jakob Kehlet (Den)

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Svilar, Omeonga, Faes, Mattijs, Leemans, De Medina, Jellal, Bourard, Bitsindou, Mikal, Leya Iseka
Invallers: Bossin, E. D'Alberto, Mattaresse, Cools, Bernier, Ademoglu, Bah, Lukebakio, Vancamp

Geblesseerd: Bastien, Denayer, Kawaya, Scholl
Geschorst:
Gevaar voor gele schorsing:

: : : BARCELONA : : :

Mogelijke opstelling: Cases, Tarín, Quintillà, García, Palencia, Natkho, Enguene, El Ouriachi, Sarsanedas, Antonio, Padilla
Invallers: Guillermo Lara, Vilanova, Corredera, Kaptoum, Carbonell, Chendri, Abou, Arjona, Cantalapiedra, Rio

Geblesseerd:
Geschorst:
Gevaar voor gele schorsing:




anderlecht-online forum