Ademoglu: "Ik wilde eerst niet weg bij Genk"

MAANDAG, 23 FEBRUARI 2015, 17:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Alper Ademoglu is één van de spelers op wie Anderlecht vanavond rekent. Urbain Haesaert, jeugdscout bij Anderlecht, is wild van de 17-jarige middenvelder. "Technisch is hij erg sterk", klinkt het. "En hij is een echte winnaar."


"Alper ziet het spelletje. Zowel verdedigend als aanvallend heeft hij heel wat kwaliteiten. Hij scoort vlot en heeft een goede pass", somt Haesaert de kwaliteiten op van de Montenegrijnse Belg. "Fysiek moet hij wel nog vooruitgang boeken. Dat komt, maar vraagt tijd en geduld."

"Blij dat ik me liet overtuigen"

Anderlecht haalde Ademoglu in de lente van 2013 weg bij Genk. "Eerst wilde ik niet vertrekken, maar we hebben ons uiteindelijk toch laten overtuigen. Nu ben ik blij dat ik bij Anderlecht zit", zegt Ademoglu.

Aan interesse was er geen gebrek. "Scouts en managers van heel wat grote clubs uit het buitenland kwamen aankloppen, maar ik wilde in België blijven. De keuze viel dus op Anderlecht en Neerpede. We wonen nu ook in de buurt. Ik heb trouwens resoluut gekozen voor de Belgische nationale ploeg."

Vorige week speelde Ademoglu met de Belgische U17 tegen Frankrijk. "Hij startte goed, daarna viel hij wat weg", vertelt bondscoach Bob Browaeys. "Maar hij was net wat ziek geweest."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.