Wilmots denkt aan Deschacht en Dendoncker

DINSDAG, 24 FEBRUARI 2015, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kansen van Olivier Deschacht om opnieuw Rode Duivel te worden groeien. In een interview vertelt bondscoach Marc Wilmots dat Deschacht erg dicht bij een selectie staat. Ook Leander Dendoncker weet de bondscoach te charmeren.


Na het afhaken van Daniël Van Buyten, de blessure van Thomas Vermaelen en het vertrek naar Amerika van Laurent Ciman zoekt Wilmots nieuwe verdedigers. "Ik denk heel hard aan Deschacht", verklapt Wilmots. "Hij is een erg goed alternatief.

"Normaal kies ik voor jongeren, maar Deschacht is iemand met ervaring, die altijd goed speelt en in vorm is. Zijn ervaring, inzicht, positie, ­métier, techniek en routine vormen een meerwaarde. Oké, wel slechts op korte termijn, maar soms moet je op korte termijn denken."

Besnik Hasi vertelde al dat hij twijfelt of Deschacht zou ingaan op een selectie. Hij speelt met pijnstillers en gebruikt de rust tijdens een interlandbreak om zijn lichaam rust te gunnen. "Ik ken Deschacht zijn mentaliteit. Ik ben zeker dat als ik bel, hij meteen klaar staat", aldus de bondscoach.

Dendocker

In het interview met Het Nieuwsblad vertelde Wilmots ook gecharmeerd te zijn door Leander Dendoncker. "Hij heeft een interessant profiel", aldus de bondscoach. Wilmots zegt er wel meteen bij dat hij met Witsel, Defour, Nainggolan, Fellaini, Chadli en Dembélé al zes goede middenvelders heeft. Een selectie voor Dendoncker lijkt dus nog niet voor direct.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.