Demarez: "Svilar is niet normaal goed"

DINSDAG, 24 FEBRUARI 2015, 20:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Eddy Demarez, sportjournalist bij de VRT, raakte gisteren erg onder de indruk van Mile Svilar. "Als je ziet wat hij nu al kan, moet er voor hem al veel mislopen om niet de Europese top te halen", zo zegt hij.


"Svilar straalt enorm veel zelfvertrouwen uit", zegt Demarez. "Hij is nog maar 15. Dat is een jaar of drie jonger dan zijn ploegmaats. Het is heel uitzonderlijk dat hij op die leeftijd daar al meedoet."

"Wat hij kan op zijn leeftijd, is echt niet normaal", gaat Demarez verder. "Hij heeft een enorme trap, is heel sterk op zijn lijn en in de lucht en gooit ook goed uit. Qua présence is hij vergelijkbaar met Courtois. Dat is ook een koele kikker met een uitstraling van "niks kan mij overkomen". En misschien heeft Svilar dat zelfs nog wat meer. Hij lijkt ook breder en steviger dan Courtois."

In augustus wordt Svilar zestien jaar. Pas dan kan hij een contract tekenen. "Dat wordt cruciaal. De interesse in hem is enorm en na gisteren zal Barcelona ook wel geïnteresseerd zijn. Het wordt heel moeilijk voor Anderlecht om hem te houden, maar voor hem zou dat wel beter zijn."

Demarez ziet de zoon van Ratko snel in de A-kern van Anderlecht. "Dat t zou wel jammer zijn voor Davy Roef, want dat is ook een goeie keeper. Maar ik denk dat Svilar nog eerder zal spelen dan Roef. Hij zal er heel rap bij zijn. Als je ziet wat hij nu al kan, moet er voor hem al veel mislopen om niet de Europese top te halen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.