Vanden Stock: "Met dit Anderlecht kan alles"

WOENSDAG, 25 FEBRUARI 2015, 07:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Roger Vanden Stock schat de kansen voor Anderlecht hoog in, morgen in Moskou. "Onze jonge ploeg zit in een sterke periode. Ik heb zo een beetje het gevoel dat met dit Anderlecht alles mogelijk is", zegt de voorzitter.


"We incasseren omzeggens geen doelpunt meer. Ik heb vertrouwen in onze defensie. Daarom zeg ik: als we één keer scoren, nemen we een grote optie op de volgende ronde. En Mitrovic is in vorm hé", gaat Vanden Stock verder, "We hebben destijds zwaar geïnvesteerd in een ploeg met Biglia, Jovanovic en Mbokani. Met die jongens is het uiteindelijk niet gelukt. Het heeft geleid naar enkele jaren van reconstructie. Nu zijn we weer klaar."

Anderlecht rekent in Moskou natuurlijk op Steven Defour: "Ik ben niet verrast door de prestaties van Defour. We wisten dat hij zo goed is. Niet voor niets is Steven onze duurste speler uit de clubgescheidenis. Hij is de beste in België, iemand die ons kampioen kan maken", gaat de voorzitter verder.
De voorzitter is er toch niet helemaal gerust in: " Ik moet toegeven dat de vele kleine kwaaltjes van Defour mij verontrusten. Ik heb begrepen van de medische staf dat Steven inmiddels aan kracht heeft bijgewonnen en dat hij stilaan de negentig minuten kan volmaken. Laten we hopen."

"Ik verwacht een stormloop van die kerels", voorspelt Vanden Stock over Dinamo Moskou morgen. "Ze hebben ons in de heenwedstrijd onderschat en zullen nu hun ware gezicht tonen. Het is aan Defour, Deschacht, Rolando en Proto om de jonge gasten de weg te wijzen. Als we het eerste half uur doorkomen zal ik al wat geruster op mij stoeltje zitten.."

Vanden Stock ziet rooskleuring de toekomst tegemoet: "Ik had nooit verwacht dat we vandaag al op één punt zouden staan. Club Brugge is de verrassing, niet wij hé. Niet zo lang geleden leek het wel of die mannen niet meer konden verliezen. En zie nu."

"Anderlecht wil alles winnen", belsuit de voorzitter, "Wij maken geen hiërarchie tussen beker, competitie en Europa League. Ik ben niet bang van een Europese achtste finale enkele dagen voor de finale van de beker - dat zal geen invloed hebben. En pas op hé, misschien geraken we wel nog één ronde verder."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.