Rolando: "Ik praat gewoon veel"

DONDERDAG, 26 FEBRUARI 2015, 07:16 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Rolando is haast niet meer weg te denken bij Anderlecht. Op enkele weken tijd heeft hij zich opgeworpen tot sleutelspeler. Je ziet hem voortdurend zijn medespelers aanmoedigen en aanwijzingen geven.


"Ik ben heel tevreden over mijn eerste weken in België", begint de Portugees. "Beetje bij beetje vind ik het matchritme terug."

Rolando is nu al een echte leider op het veld: "Ik leid de andere spelers niet", werpt hij tegen. "Maar ik praat enorm veel met hen om het niveau van de ploeg op te krikken. Wat ik Tielemans zei na de match in Genk? Ik heb hem complimenten gegeven voor al het goeds dat hij deed tijdens de match, maar ik heb hem ook gezegd wat hij moet veranderen om een grote speler te worden. Hij heeft alle kwaliteiten om dat te worden, maar de toekomst zal uitwijzen of hij dat ook echt wordt."

Rolando gelooft erin dat paars-wit zich kan kwalificeren: "Ik denk dat we in staat zijn om ons te kwalificeren met één goaltje verschil of met 1-1. Door de Europa League eens te winnen weet ik goed genoeg hoe belangrijk details kunnen zijn. Laat ons eerst proberen Dinamo opzij te zetten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.