Europa League: korte berichten

DONDERDAG, 26 FEBRUARI 2015, 07:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een aantal korte berichten in de marge van het Europa League-duel van vanavond tegen Dinamo Moskou hebben we voor u gebundeld.


145 supporters naar Rusland

Anderlecht zal vanavond gesteund worden door 145 supporters. Hierbij ook enkele grote namen. Paul Van Himst en oud-wielrenners Eddy Merckx en Dirk De Wolf reisden ook naar Rusland.

Klein stadion

Dinamo Moskou ontvangt Anderlecht niet in zijn vertrouwde arena, maar in het kleine stadion van Chimki. Er worden ongeveer 10.000 toeschouwers verwacht. Van een hel zal dus geen sprake zijn.

Aangename temperatuur

Van de vooraf aangekondigde vriestemperaturen is er niets te merken. Gisteren was het in Moskou zes graden. Ook naar Belgische normen een aangenaam voetbalweertje dus.

30.000 euro premie

Als Anderlecht zich weet te plaatsen, dan strijken de spelers een premie van 30.000 euro op.

Volgende ronde tegen Club Brugge?

Vanaf de volgende ronde, de achtste finale dus, kunnen clubs uit hetzelfde land tegen elkaar uitkomen. Als straks zowel Anderlecht als Club Brugge doorstoten, is een onderlinge confrontatie mogelijk.

Eén kans op drie

Statistisch gezien heeft Anderlecht ongeveer één kans op drie om zich straks te kwalificeren. Zo verliep het toch in het verleden met clubs die in hun heenwedstrijd thuis 0-0 gelijk speelden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.