Zorgen over nieuw Eurostadion

DONDERDAG, 26 FEBRUARI 2015, 07:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Er troepen zich donkeren wolken samen boven het nieuw te bouwen nationaal stadion waar ook Anderlecht zou gaan spelen. Volgens De Tijd is geen enkele bank bereid om het project te financieren. En er is nog een ander probleem.


Alle grote Belgische banken stellen bijkomende eisen om het stadion te financieren. Zo eisen ze een waarborg van de Brusselse regering. Dat terwijl alle regeringen gezworen hebben om geen euro in het project te steken. Omdat er twijfels zijn over de rendabiliteit van het stadion, is het niet goed mogelijk dat de waarborgverlener in de loop der jaren ettelijke miljoenen euro's zal moeten bijspringen.

Intussen duiken er ook verhalen op over vervuilde grond op Parking C, het terrein waar het stadion moet komen. Asbestafval van de renovatie van het Berlaymontgebouw in Brussel zou gebruikt zijn om de parking te nivelleren. De kans is zeer groot dat het om een kwakkel gaat (of om een beperkte vervuiling), die tegenstanders handig misbruiken. Maar toch, de stad Brussel doet weinig om het verhaal te ontkrachten.



anderlecht-online forum