Hasi: “Ik verwacht nieuwe stormloop”

DONDERDAG, 26 FEBRUARI 2015, 10:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi windt er geen doekjes om: Anderlecht wil naar de volgende ronde. “Maar Dinamo blijft favoriet. Vorige week hebben ze ons onderschat, maar wij hielden hun sleutelspelers ook goed in de tang.”


“Dinamo wilde vorige keer snel scoren en dat zal nu niet anders zijn”, zegt Hasi. “Ik verwacht opnieuw een stormloop. Die 0-0 uit de heenwedstrijd was ook voor hen geen slecht resultaat.”

Die 0-0 houdt wel in dat Anderlecht straks moet scoren. “Dat we de laatste tijd veel kansen missen, maakt me niet ongerust”, vertelt Hasi. “Kansen creëren is ook een kwaliteit. Soms heb je geluk nodig of staat er een geweldige keeper tussen de palen.”

Dit kalenderjaar hield Anderlecht al zeven keer de nul op tien wedstrijden. Geen toeval, vindt Hasi. “Onze verdediging heeft stabiliteit gevonden. Voordien moesten we te vaak wisselen, nu staat de defensie op punt. We verdedigen als een blok.”

Of Anderlecht nu doorstoot of niet, Besnik Hasi legde alleszins al een mooi parcours af in zijn eerste jaar als hoofdtrainer. “We doen het goed, maar veel tijd om daarbij stil te staan heb ik niet. Ik heb het geluk om met een schitterende groep te mogen werken. Maar we hebben nog niets.”




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.