Hasi: "We waren niet scherp genoeg"

VRIJDAG, 27 FEBRUARI 2015, 07:18 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi was niet te spreken over de toegekende penalty, die er geen was. Maar hij was ook eerlijk in zijn analyse en was kritisch voor het spel van Anderlecht en voor zijn spelers die niet scherp genoeg waren.


"Ik had de beelden niet eens nodig", begint de coach over de penalty. "Iedereen heeft kunnen zien dat het geen strafschop was. Iedereen behalve de mens die op twee meter stond. Ik begrijp het niet. Er zijn zes arbiters en nog kunnen ze de juiste beslissing niet nemen. Als het al een fout was, valt Kokorin duidelijk buiten het strafschopgebied. Op dit niveau begrijp ik daar geen fluit van."

Hasi was ook eerlijk in zijn analyse: "De hele wedstrijd door waren we telkens een stapje te laat en verloren we duels. We waren niet scherp genoeg en onvoldoende geconcentreerd."

"Onze eigen schuld"

Vooral de fase tijdens de strafschop waar de spelers rijkelijk te laat kwamen bij de rebound: "Ik snap dat niet. Maar het verbaasd mij niet als je de hele wedstrijd ziet: gewoon niet klaar zijn. Niet bij de les zijn. De manier waarop we de tweede helft starten, dat kan gewoon niet." "

"Vainquer mocht voorafgaand aan de gelijkmaker dertig meter wandelen met de bal zonder dat iemand hem aanviel of een fout maakte. En vervolgens trapte hun speler van op de 25 meter. Als de bal niet afwijkt, moet Proto die bal altijd pakken. Ik heb de beelden gezien: de bal week niet af."

"Maar dan nog, tegen dit Dinamo, als je aan de rust 0-1 voorstaat, moet je zo een resultaat kunnen vasthouden. Ik had nog zo gesmeekt tijdens de rust. 'Verslap vooral niet in het eerste kwartier.' Het is onze eigen schuld."



anderlecht-online forum