Verschueren: "Preud'homme is een vakman"

ZATERDAG, 28 FEBRUARI 2015, 13:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Michel Verschueren reisde mee af naar Moskou. Het Laatste Nieuws volgde drie dagen lang in het spoor van 'Mister Michel'. 83 jaar oud maar nog altijd met dezelfde passie voor Royal Sporting Club Anderlecht.


Het Laatste Nieuws vroeg aan Mister Michel het geheim van zijn onsterfelijkheid: "Niets doen dat God verbiedt", was zijn eerlijke reactie.

Aankomst in Rusland, gelukkig niet zou koud als eerst gedacht, maar zelfs dat zou Mister Michel niet hebben tegengehouden om mee af te reizen: "Voor wie pakt gij mij? Ik ben niet bang van dit soort verplaatsing. Ik verzorg mij goed."
Op het vliegtuig heeft Verschueren de krant gelezen, dus ook de foto's gezien van de spelers in de Carré: "In mijn tijd bestond zoiets niet, maar de uitstapjes van de spelers haalden toen minder de media. Ik heb een speler gekend die voortdurend naar Brussel trok naar de vrouwen. Ik wist dat - ik kende het privéleven van mijn spelers- en ik praatte daar open over met hem. Ik trachtte op een vaderlijke manier om te gaan met de uitspattingen in de groep."

Tijdens het gesprek komt Steven Defour voorbij die Mister Michel de hand schudt: "Soms is Defour nogal heftig op het veld. Maar hij heeft een nieuw vrouwken hé. Vrouwen kunnen het temperament van een man goed beteugelen", lacht Verschueren.

Woensdagavond is het persconferentie in Moskou. Het is Verschueren ter ore gekomen dat Preud'homme oprecht zijn steun heeft uitgesproken voor Anderlecht, al is dat met bijbedoelingen, de beker van België, weet u wel. "Als ge mij vraagt voor welke figuur bij Club Brugge ik mijn hoed afdoe, dan zeg ik: 'Preud'homme'. Op zijn manier wel te verstaan. Maar een vakman."

Verschueren krijgt de vraag wie kampioen zal worden: "Ik heb in heel mijn leven nog nooit een voorspelling gedaan. Ik ben een man van weinig risico's. Ik ga mij niet laten vangen, anders staat zaterdag boven mijn artikel in vette letters: 'Anderlecht wordt kampioen'."

Donderdagavond, de delegatie van Anderlecht zit te wachten op de terugvlucht naar Brussel. Michel Verschueren is aangeslagen en ziet bleekjes.
"Ik ben kapot. Dit kom hard aan. Ik weet niet hoe het komt, maar deze uitschakeling tekent mij. De mensen van de club mogen het mij niet kwalijk nemen, maar ik vind niet dat we met dezelfde concentratie en scherpte hebben gespeeld als in Arsenal, Dortmund en Galatasaray. De 'fire' ontbrak. Deschacht is mij daarnet komen vertellen: 'Mister Michel, er zat meer in'. En hij heeft gelijk, hé. Godverdoeme."

De volgende dag, na amper twee uur slaap, tekent Verschueren terug present in zijn restaurant Saint-Guidon. Hij groet er zijn gasten en maakt voor iedereen tijd. Hij steekt zijn vinger op: "Zondag tegen Kortrijk wordt een cruciale match. We mogen niét verliezen."

Je kan allleen maar enorm veel respect hebben voor Michel Verschueren, voor zijn enthousiaste levensvreugd, hoe hij op 83-jarige leeftijd nog altijd dezelfde begeestering heeft voor zijn club, Royal Sporting Club Anderlecht.

Om af te sluiten heeft hij nog twee rijmpjes, de nieuwe bezigheid van Mister Michel op twitter.

'De 500ste wedstrijd van Olivier Deschacht, wie had dat verwacht?'
'Om mijn verdriet te helpen verdwijnen, zal ik duchtig doorgaan met rijmen'





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.