Anderlecht-fans dienen klacht in

ZATERDAG, 28 FEBRUARI 2015, 16:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

De aanwezige Anderlechtfans die na de wedstrijd werden aangevallen door Russische hooligans, dienen klacht in op aanraden van de Belgische ambassade. De consul en viceconsul kwamen hen persoonlijk assisteren.


"Dat deden we op aanraden van de Belgische ambassade, die ons heeft gecontacteerd. Samen met viceconsul Jan De Maesschalck en consul Veronique Marounek zijn we met drie naar het politiebureau gegaan om verklaringen af te leggen en klacht in te dienen. Ze vonden dat we het er niet zo konden bij laten. In totaal waren we met tien slachtoffers, maar de meesten zijn al naar huis ondertussen", zegt Frank Eeckhout, reporter van Het Laatste Nieuws en een van de slachtoffers.

Eeckhout is nog steeds onder de indruk van het gebeurde: "We hadden in het verleden al wel eens problemen met Russische supporters. Zo was er ook eens een incident tussen supporters van Sint-Petersburg en die van Anderlecht. Als het gebeurt, is dat vaak vlak voor de wedstrijd. Een groep 20 kilometer achtervolgen tot aan hun hotel: dat is ongezien."

Veel zin om Moskou de verkennen hadden de overgebleven supporters niet meer: "Na de aanval is iedereen binnengebleven. Sommigen zijn vandaag een beetje sneller naar de luchthaven vertrokken. Ze hebben niet veel meer aan hun verblijf gehad. Ik wil me niet laten opsluiten. Natuurlijk zijn we voorzichtig, maar we zijn wel naar buiten geweest vandaag. Eens naar het centrum en terug. Daarna enkele uren op het politiebureau", besluit Eeckhout.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.