Marin: "Tijd om nu ook goals te maken"

ZATERDAG, 7 MAART 2015, 09:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Marko Marin groeit stilletjes maar zeker naar zijn beste vorm toe. Tegen de bekerfinale en de play-offs wil hij deze gevonden hebben. "Bij Werder had ik een geweldige tijd met Ozil. Met Praet zou het even goed kunnen klikken."


Marin kwam bij Anderlecht toe met een conditionele achterstand. "De eerste weken heb ik heel hard gewerkt met de conditietrainer. Nu voel ik me goed, maar ik heb wedstrijden nodig. Voor de bekerfinale en play-offs ben ik 100 procent, zeker weten. Nu wordt het tijd om te scoren. Ik wil beslissend zijn."

De voorbije wedstrijden liet de Duitser zich meermaals opmerken met afgemeten assists en listige doorsteekballen. "Met Mitrovic hebben we een spits in vorm. Dat is ideaal voor mij. En met Praet zou het ook moeten klikken. Hij speelt snel en op het juiste moment. Ik op links en hij centraal: ik denk dat uitstekend kunnen samenspelen."

"Dendoncker maakte indruk"

Veel buitenlands schrikken van het niveau van onze competitie als ze arriveren. Het is hoger dan verwacht. "De tegenstand is goed", vindt ook Marin. "Maar wij moeten de beste zijn. Ik kijk uit naar de play-offs. Dan spelen we enkel tegen de beste clubs."

"Weet je wie al indruk op me maakte? Leander Dendoncker. Ik kende hem niet, maar hij doet het als jonge speler fantastisch. Voor mij is hij klaar voor de nationale ploeg. Zeker nu Steven Defour out is. Elke week is Leander bij de besten op het veld."

"Waarom niet terug naar Chelsea?"

De komende weken worden beslissend voor de toekomst van Marin. Anderlecht heeft een aankoopoptie van zes miljoen euro. Wil hij blijven? "Als we alles winnen, heeft Anderlecht misschien geld om me te kopen", lacht hij. "We zullen in de zomer wel zien wat het beste is voor de drie partijen."

"Ik ben blij dat ik nu veel kan spelen. Waarom zou ik niet de ambitie hebben om terug te keren naar Chelsea? Maar om daar te spelen, moet je meer dan een half jaar goed zijn."



anderlecht-online forum