Paars-wit met drie punten huiswaarts

ZATERDAG, 7 MAART 2015, 21:53 - Michaël

Dankzij een heerlijke kopbal van Mitrovic is Anderlecht er in geslaagd de drie punten mee naar Brussel te nemen. Eerder in het duel had Tielemans al een penalty binnen getrapt (0-1), net als Maric (1-1).

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd zagen we een vrij voetballend Lokeren die Anderlecht het vuur aan de schenen legde en de beste kansen verzamelde. Nadien viel de wedstrijd stil tot vlak voor rust.

Ingason ging in de zestien veel te wild door op N'Sakala waarop de scheidsrechter terecht penalty floot. Youri Tielemans eiste de bal op en legde die mooi binnen: 0-1.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg ook een strafschop toegekend nadat N'Sakala tegen Leye aan liep. Maric zetten goed om: 1-1.

Met nog tien minuten te spelen bracht Besnik Hasi met Leya Iseka extra aanvalskracht op het veld en dat loonde. Mitrovic kopte namelijk op aangeven van N'Sakala de bal heerlijk over Verhulst in de netten: 1-2.

Door de winst van Club Brugge thuis tegen Charleroi blijft Anderlecht tweede in het klassement.