Anderlecht wint met 2-1 van Slavia

WOENSDAG, 10 AUGUSTUS 2005, 22:20 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft zijn heenmatch in de voorronde van de CL gewonnen met 2-1. De zege is verdiend, maar de marge is wat klein. De terugmatch in Praag wordt spannend.

Anderlecht is in het prille seizoen nog niet geklopt in eigen huis. Na Bakoe en La Louvière keerde ook Slavia Praag met lege handen naar huis.

Trainer Franky Vercauteren had zaterdag goede dingen gezien en stuurde dezelfde elf het veld op. Pär Zetterberg gaf hem snel gelijk.

Hij greep de bal op de eigen helft en knalde die naar Bart Goor. De Rode Duivel pakte aan met de knie en knalde de eerste echte kans al in doel.

Slavia slikte even, maar nam snel over. Na een paar prikken was het raak. Jarolim, de zoon van de trainer, knalde met succes op doel en Slavia stond gelijk.

Anderlecht was even van zijn melk, maar Mbo Mpenza stelde de paars-witten nog voor de rust gerust.

De tweede helft begon Anderlecht met dezelfde ploeg en gingen ze op zoek naar nog enkele goals. Een zichtbaar teleurgestelde Jestrovic werd nog vervangen door Wilhelmsson. Anderlecht creëerde kansen en Slavia speelde op de counter maar tot doelpunten kwam het niet. Het bleef bij een 2-1, eigenlijk onvoldoende voor de verplaatsting naar Praag.

Doelpunten: 7' Goor 1-0, 21' Jarolim 1-1, 38' Mpenza 2-1

Anderlecht: Zitka, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Vanderhaeghe, Zetterberg (81' Baseggio), Goor, Jestrovic (62' Wilhelmsson), Mpenza, Serhat

Slavia Praag: Kozacik, Kovac, Latka, Holenak, Zboncak, Pitak (90' Zabojnik), Gedeon, Jarolim, Suchy, Hrdlicka (46' Svento), Vlcek (84' Pesir)

Toeschouwers: 17.866
Scheidsrechters: Baskabov (Rus)anderlecht-online forum