Machteloos Anderlecht onderuit op Standard

MAANDAG, 13 APRIL 2015, 07:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de kans laten liggen om over Club Brugge naar de leiding te wippen in Play-Off 1. Op Sclessin speelde paars-wit een erg slechte wedstrijd en het verloor met 3-1.


Geen incidenten naast het veld deze keer en de partij begon erg aangenaam. Beide ploegen kregen kansen. De beste was voor De Camargo. Al snel nam Standard de partij in handen en halverwege de eerste helft zette Ezekiel de Rouches op voorsprong. De spits stond randje buitenspel, maar verdiend was het doelpunt wel.

Anderlecht had geen antwoord en vooral het middenveld kreeg geen voet aan grond. Besnik Hasi reageerde aan de rust en haalde Dendoncker en Rolando naar te kant voor Tielemans en Conté. De partij raakte zo meer in evenwicht, maar het was integendeel Standard dat opnieuw scoorde. Ezekiel en Mujangi Bia maakten de partij op het uur helemaal dood.

Na de 3-0 liet Standard de teugels vieren, maar meer dan een eerredder van Tielemans zat er voor Anderlecht niet in. De uittredende landskampioen verloor verdiend. Na twee wedstrijden in Play-Off 1 won en verloor elke ploeg één keer. Zo blijft alles open liggen, maar Anderlecht zal zich deze week serieus moeten bezinnen wil het voor een vierde keer op rij kampioen worden. Volgende week wacht immers de verplaatsing naar Club Brugge.

Score: 3-1
Goal(s): 21' Ezekiel (1-0), 58' Ezekiel (2-0), 62' Mujangi Bia (3-0), 72' Tielemans (3-1

Standard:Thuram, Milec, Teixeira, Scholz, Van Damme, Carcela (46' Ono), Enoh, Trebel (86' Louis), Mujangi Bia, De Camargo, Ezekiel (72' De Sart)
Anderlecht:Proto, Mbemba, Rolando (46' Conté), Nuytinck (70 Cyriac), Deschacht, Defour, Dendoncker (46' Tielemans), Vanden Borre, Praet, Acheampong, Mitrovic

Geel: 25' Dendoncker, 42' Teixeira, 67' Vanden Borre
Rood: /

Scheidsrechter: Sebastien Delferiere
Stadion: Sclessinanderlecht-online forum