Anderlecht wint met 3-1

ZATERDAG, 20 AUGUSTUS 2005, 20:03 - Michaël

Anderlecht heeft nog geen punten laten liggen dit seizoen. Germinal Beerschot kreeg in Brussel te weinig met een 3-1. Pas toen Mpenza mocht invallen, draaide de ploeg beter.

Toeval of niet, maar Mpenza begon op de bank en Anderlecht stelde aanvallend niks voor. GBA wel en Dosunmu vloerde Zitka vanuit een scherpe hoek. Pas op het einde van de 1e helft dreigden de paars-witten en Jestrovic kon vanuit randje buitenspel de bal onder Luciano schuiven.

De rust leek in zicht maar Goor had nog wat in petto. Eerst werd zijn vrijschop door Luciano knap gepakt, na 46' werd Goor door Monteyne gepakt. Jestrovic zette de penalty om.

Ook na de koffiepauze bleef GBA op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar Princes kopbal werd door Zitka gepareerd. Aan de andere kant miste Jestrovic de 3-1.Maar het was vooral GBA dat een doelpunt verdiende en zelfs een penalty. Kompany maaide Dosunmu neer, maar Van De Velde zag er geen penalty in.

Het publiek riep om Mpenza en kreeg zijn zin. Meer dan zijn zin zelfs, want Mpenza zette meteen Luciano in de wind en scoorde. Bij GBA ging het licht helemaal uit toen Lolo met een 2e gele kaart naar de kant moest. De bezoekers bleven strijden, maar dat was moeilijk met zijn tienen.

UITSLAG: 3-1

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Goals: 12' Dosunmu 0-1, 37' en 45' Jestrovic 1-1 en 2-1 (pen), 72' Mpenza 3-1

Anderlecht: Zitka, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Zetterberg (66' Zewlakow), Vanderhaeghe, Goor, Serhat (85' Delorge), Jestrovic (70' Mpenza), Wilhelmsson

Germinal Beerschot: Luciano, De Wree, Cvitanovic, Lolo, Van Dooren, Monteyne, Dickson (58' Öztürk), De Decker, Ouon (38' Snoeckx), Prince (74' Messoudi), Dosunmu

Rode kaart: 76' Lolo (2 keer geel)
Scheidsrechter: Van De Velde
Toeschouwers: 24.000