Anderlecht gelijk, Gent kampioen

DONDERDAG, 21 MEI 2015, 22:25 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht moest winnen ... maar het speelde 2-2 gelijk tegen Kortrijk. Gent won van Standard en daardoor vieren ze in de Arteveldestad feest. Proficiat Gent, volgend jaar is het weer in het Astridpark te doen.


Michael Heylen verving de geschorste Chancel Mbemba. Verder speelde Anderlecht met Youri Tielemans en Dennis Praet op het middenveld.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Paars-wit speelde flauw voetbal ook al moesten ze winnen om nog kans te maken op die titel. Kortrijk daarentegen was direct in de wedstrijd en kwam verschillende keren gevaarlijk opzetten via Adam Marušić.

Halfweg begon Anderlecht dan toch beter te voetballen en had een recht op een penalty na een duel tussen Frank Acheampong en Maxime Chanot. Helaas deelde Delferiere niet diezelfde mening. Diezelfde Acheampong was later nog verschillende keren gevaarlijk maar afwerken is niet zijn sterkste punt.

De tweede periode begon met dezelfde 22 acteurs op het veld. Na drie minuten wist Dennis Praet de netten te vinden en zo stond de 0-1 voorsprong op het scorebord. Vier minuten later was het aan topscoorder Alexandar Mitrovic om de score te verdubbelen.

Paars-wit was nadien niet meer bij de les en daar profiteerde Kortrijk van. Brecht Capon wist namelijk de aansluitingstreffer te scoren: 1-2. Paars-wit had helemaal geen zin meer zo blijft en zo stond tien minuten voor einde de 2-2 op het scorebord. Besnik Hasi bracht met Cyriac nog echte aanvallende kracht het veld op maar het mocht niet meer baten.

Anderlecht gelijk, Gent wint, het feest in de Arteveldstad zal nog wel tot in de vroege uurtjes duren. Zondag ontvangt paars-wit Gent in eigen huis. Proficiat Gent!
&llt;br> Score: 2-2
Goal(s): 49' Praet 0-1, 53' Mitrovic 0-2, 76' Capon 1-2, 80' Santini 2-2

Kortrijk:Keet, Poulain, Chanot, Tomasević, Mulemo (69' Ulens), Klaasen (76' Claeys), Marusic, Van Eenoo, Capon, Chevalier, Santini
RSC Anderlecht:Proto, Vanden Borre (79' Colin), Heylen, Deschacht, N'Sakala (82' Cyriac), Defour, Tielemans, Praet, Acheampong, Najar, Mitrovic

Geel: 8' Santini, 89' Acheampong
Rood: -

Scheidsrechter: Sebastien Delferiere
Stadion: Guldensporenstadion