Anderlecht verliest met opgeheven hoofd

DINSDAG, 13 SEPTEMBER 2005, 22:37 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft zijn eerste CL-match van het seizoen tegen Chelsea verloren met 1-0. Maar Vercauteren mag tevreden zijn want Anderlecht speelde een aardige partij.

Een verdienstelijk Anderlecht keert met een nipte nederlaag terug van Chelsea. Het is de 8e CL-nederlaag op een rij.

Anderlecht begon zonder Kompany, die mentaal noch fysiek fit was, Jestrovic en Wilhelmsson. Coach Vercauteren timmerde achteraan alles dicht en dat ondervond Chelsea snel. De Engelsen hadden wel het meeste balbezit, maar veel konden ze daar niet mee aanvangen.
Gevaarlijk was Chelsea alleen met een vrije trap. Lampard stuurde een kogel net naast de muur centraal naar doel. Zitka verkeek zich compleet: 1-0, en dat was nu ook niet helemaal onlogisch.

Chelsea was niet in grootse doen, maar Anderlecht kon er niet van profiteren, al kwam de Brusselse club na de rust wel meer en preciezer naar voren.
Zo ging Vanden Borre zijn kans met een schot vanaf 30 meter. Via het been van Terry botste de bal tegen de paal, daar kwam doelman Cech goed weg. Het was het sein voor Anderlecht om Chelsea wat onder druk te zetten, maar de hoekschoppen en voorzetten waren slecht getrapt.
Zelf drong Chelsea niet aan: wilde of kon het niet beter? Daardoor bleef de spanning tot het einde, maar Chelsea had zijn zaakjes achteraan voor elkaar.

UITSLAG: 1-0 ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Goals: 19' Lampard 1-0

Chelsea: Cech, Ferreira, Carvalho, Terry, Gallas, Essien (91' Huth), Makelele, Lampard, Duff (77' Cole), Drogba, Robben (67' Wright-Phillips)
Anderlecht: Zitka, Vanden Borre, Juhasz, Tihinen, Deschacht, Zewlakow (81' Jestrovic), Vanderhaeghe (90' Delorge), De Man, Goor, Mpenza, Serhat (70' Wilhelmsson)

Toeschouwers: 29.575
Scheidsrechter: Stark
Stadion: Stamford Bridge in Londenanderlecht-online forum