Anderlecht verliest opnieuw in de CL

WOENSDAG, 28 SEPTEMBER 2005, 23:00 - Bacardiboy
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft vanavond de tweede wedstrijd in de Champions League verloren van Real Betis. De Brusselaars verloren voor eigen publiek met het kleinste verschil: 0-1. Anderlecht staat nu op de laatste plaats, met 0 op 6.


Nenad Jestrovic had al in de eerste minuten een mooie kans, maar toch was het Betis dat al snel het heft in handen nam in de eerste helft. Dat resulteerde in heel wat balbezit en enkele gevaarlijke kansen. Silvio Proto miskeek zich op een bal, maar de paal redde het schot van De Oliveira. Daarna kwam nog een spervuur van schoten naar het Anderlecht-doel, maar Proto hield Anderlecht overeind. Met 0-0 aan de rust mocht Anderlecht best tevreden zijn.

De Brusselaars kwamen veel scherper uit de kleedkamers. Mbo Mpenza en Nenad Jestrovic konden dreigen, maar zonder succes. Geheel tegen de gang van het spel in kwam Betis op voorsprong. De counter werd opgezet door Joaquin, De Oliveira maakte koelbloedig af: 0-1.

Anderlecht probeerde nog, met de ingevallen Serhat en Baseggio, maar het mocht niet baten. Zelfs de derde plaats lijkt nu moeilijk haalbaar voor paars-wit.

Uitslag: 0-1
Goals: 69' De Oliveira

Anderlecht: Proto, Vd.Borre, De Man, Tihinen (80' Serhat), Deschacht, Vanderhaeghe (86' Baseggio), Wilhelmsson, Zetterberg, Goor, Mpenza, Jestrovic

Real Betis: Doblas, Melli, Juanito, Rivas (72' Nano), Oscar Lopez, Varela, Rivera, Miguel Angel, Xisco (76' Fernando), Joaquin (90'Assunçao), Oliveira

Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Toeschouwers: 21.278anderlecht-online forum