Anderlecht verliest weer

WOENSDAG, 19 OKTOBER 2005, 22:38 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het zit Anderlecht niet mee. Na een matige 1e en een verdienstelijke 2e helft blijft Anderlecht weer puntenloos achter. Het verloor de thuiswedstrijd tegen Liverpool met het kleinste verschil: 0-1.


Anderlecht had goede bedoelingen en trok vooruit. Wilhelmsson ging op wandel en tikte de bal naar Goor, maar die besloot met zijn rechter op Reina. Na tien minuten kwam de schrijnende onmacht van de thuisploeg boven: Liverpool nam over en de CL-houder kreeg kansen bij de vleet. Luis Garcia mikte van dichtbij over en Riise kreeg twee keer te veel ruimte op links. Toch kwam de goal voort uit een corner: Cissé stond moederziel alleen en nam de bal in een tijd op de slof.

Na de rust stuurde coach Frankie Vercauteren zijn elf met nieuwe moed het veld op: Vandenborre vond zijn derde adem en glipte door de Liverpool-afweer, maar besloot te zwak. Vanderhaeghe moest plaats ruimen voor Baseggio en Anderlecht kwam opzetten. Het veerde op toen Carragher de bal (on)vrijwillig met de arm weerde. Liverpool wachtte rustig af en stuurde Cissé weg: hij verzuimde Proto echter te kloppen. Met de moed der wanhoop bleef paars-wit aan zet: Baseggio was te verrast, een bedrijvige Vandenborre schoot over. Aan de overkant schudde Proto nog een knappe redding uit zijn mouw. Het bleef 0-1.

Doelpunt: 20' Cissé 0-1

Anderlecht: Proto, Vanden Borre, De Man, Tihinen (50' Traore), Deschacht (75' Serhat), Wilhelmsson, Vanderhaeghe (61' Baseggio), Zetterberg, Goor, Mpenza, Jestrovic
Liverpool: Reina, Josemi, Carragher, Hyypiä, Traoré, Riise (88' Warnock), Hamann, Luis Garcia, Xabi Alonso, Cissé (75' Kewell), Sissoko (82' Zenden)

Toeschouwers: 21.824
Scheidsrechter: Busacca (Zwi)anderlecht-online forum