RSCA onderuit tegen Westerlo

ZONDAG, 20 NOVEMBER 2005, 20:28 - Catootje
Logo Anderlecht-Online

Vanavond had Anderlecht de kans om de leiderspositie over te nemen van Standard, maar de Brusselaars lieten deze kans aan hun neus voorbij gaan. Ze gingen met 2-1 kansloos de boot in op het veld van Westerlo.


Trainer Vercauteren wisselde nog maar eens zijn opstelling en ook deze keer liep het slecht af. Toch had het al na 2 minuten 0-1 kunnen zijn na een flater van Van Kerckhoven, maar dat was buiten Gaspercic gerekend. Wilhelmsson botste op de speler van Westerlo en Mbo Mpenza besloot op de paal. Na een kwartier scoorde Westerlo. Coelho speelde de bal door naar Utaka, die de bal mee naar binnen nam en vanaf de 16 mooi in het hoekje mikte. Anderlecht bleef achter de feiten aanlopen en de 1-0 na 45' was zeker niet onlogisch.

Na de rust probeerde Wilhelmsson zich in beeld te spelen, het lukte. De Zweed liet zich vallen en Allaerts gaf de penalty. Zetterberg zette deze strafschop om en de 1-1 kwam op het scorebord. Maar Anderlecht kon niet overtuigen. Westerlo speelde veel gretiger en kreeg wat het verdiende, de 2-1. Dit nadat Tihinen iets te gretig aan Ntuka ging hangen. De scheidsrechter floot de strafschop, de tweede van de avond en Coelho zette deze gezwind om.

Het eerste verlies in 27 competitiematchen van Sporting is een feit.

Doelpunten: 15' Utaka 1-0, 48' Zetterberg 1-1 (pen), 78' Coelho 2-1 (pen)

Westerlo: Gaspercic, Verheyen, Van Kerckhoven, Evens (74' Scasny), Wagemakers,
Mennes, Janssens, Ntuka, Van Imschoot, Coelho, Utaka (92' De Wilde)
Anderlecht: Proto, Zewlakow, Kompany, Tihinen, Deschacht, Juhasz, Wilhelmsson, De Man, Zetterberg (74' Goor), Mpenza, Serhat (68' Vanden Borre)

Toeschouwers: 8.500anderlecht-online forum