RSCA-Gent: 3-0 - Anderlecht herleeft in de 2e helft

VRIJDAG, 2 DECEMBER 2005, 22:28 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Na een slappe start van de wedstrijd is Anderlecht thuis tegen Gent er in geslaagd de overwinning binnen te halen. Het werd 3-0, dankzij goals van Hannu Tihinen en 2 maal Mpenza.


Het was Gent dat in het begin van de wedstrijd gevaarlijk uit de hoek kwam. Proto verhinderde echter dat Gent op voorsprong kwam. De enige kans van Anderlecht kwam er dankzij Juhasz maar die bal belandde op de paal. Toch kon Tihinen in de rebound scoren met de kop: 1-0. Vlak voor de rust kon Mbo de score op een veilige 2-0 voorsprong brengen.

Na de rust kwam Anderlecht gretiger uit de kleedkamer en toonde een aantal mooie dingen. Wilhelmsson werd gevaarlijk (De vraag of het zijn laatste thuismatch was voor Anderlecht ontweek hij mooi) en Jestrovic kopte net naast. Jestrovic werd later in de match vervangen en was daar niet gelukkig mee. Mbo besliste de wedstrijd door er nog 3-0 van te maken en het kon nog 4-0 geweest zijn indien Goor niet ongelukkig naast trapte. Ook Deschacht kreeg nog een grote kans.

Walter Baseggio kreeg ook nog eens speelgelegenheid en werd luid aangemoedigd door het publiek.

Goals: 44' Tihinen 1-0, 45+2' en 63' Mpenza 2-0 en 3-0

Anderlecht: Proto, Juhasz, Kompany, Tihinen, Deschacht, Vanden Borre (78' Baseggio), Zetterberg, Wilhelmsson, Goor, Mpenza (84' Iachtchouk), Jestrovic (61' Zewlakow)
AA Gent: Herpoel, Martens, Mamouni, Lombaerts, Laybutt, Hakonsen, Vrancken, Boussoufa, De Beule (75' Mladenovic), Foley, Datti (46' Cooreman)

Rode kaart: geen
Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Temmink (Ned)anderlecht-online forum