Eindelijk overwinning in Champions League

DINSDAG, 6 DECEMBER 2005, 22:48 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft eindelijk kunnen scoren in de Champions League, en het heeft zelfs gewonnen. Tegenstander was Real Betis, op dit ogenblik laatste in de Spaanse competitie. Na 12 nederlagen was het dus lucky 13 vanavond!


Anderlecht begon aan de wedstrijd met een hele hoop nieuwe namen, dit deels voor te experimenteren, maar ook voor de titularissen wat rust te gunnen voor de 3 volgende zware uitwedstrijden in de competitie. De spelers hadden de boodschap goed begrepen en begonnen gretig aan de wedstrijd. Baseggio strooide kwistig met goede lange ballen en Betis werd helemaal weggedrukt. De supporters van de Spaande ploeg uitten hun ongenoegen door een striemend fluitconcert.
Het was Iachtchouk die Anderlecht op voorsprong kon brengen maar de bal belandde nipt naast. Even later had ook Pujol Iachtchouk diep kunnen sturen toen hij, in steun van twee ploegmaats, de bal verkwanselde aan de enige overgebleven Spaanse verdediger.

Halfweg de eerste helft herstelde Betis het evenwicht en stelde het Zitka vanaf afstand op de proef. Maar de Tsjech stond stevig op zijn benen en pakte wat hij moest pakken. Ook de jonge Tioté speelde een degelijke partij.

Dan werd Kompany als een echte spits weggestuurd en schoof de bal vanuit een scherpe hoek hard onder keeper Doblas: de eerste Champions League-goal van Anderlecht in een jaar.

Met Xisco en Joaquin ging Betis na de rust op zoek naar de gelijkmaker. Veldoverwicht hadden de Spanjaarden wel en Fernando schoot een keer nipt naast. Maar Anderlecht speelde aardig mee, tikte de bal vlot rond en kwam er soms uit.

Vercauteren voerdde 3 vervangingen door, waaronder voor de licht geblesseerde Lovré. De beste kans was nog voor paars-wit: Iachtchouk zette Pujol alleen voor doel, maar die trapte op de uitkomende keeper.
Tot scoren kwam het niet meer en zo won Anderlecht toch nog een wedstrijd in de Champions League.

UITSLAG: 0-1 ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Doelpunt: 44' Kompany 0-1

Betis: Doblas, Oscar Lopez, Lembo, Rivas, Castellini, Israel (46' Xisco), Rivera, Capi, Juande (71' Assunçao), Juanlu (46' Joaquin), Fernando
Anderlecht: Zitka, Delorge, Kompany, Juhasz, Deschacht, Lovre (69' Tihinen), Tioté (84' Zetterberg), Goor, Baseggio (69' Zewlakow), Iachtchouk, Pujol

Rode kaart: geen
Stadion: Estadio Ruiz De Lopera
Scheidsrechter: Ceferin (Svn)anderlecht-online forum