Anderlecht wint van Celtic!!!!

DINSDAG, 21 OKTOBER 2003, 23:01 - Michaël

Anderlecht heeft zijn eerste partij in de Champions League gewonnen. Nochtans moest paars-wit een uur lang met zijn tienen verder. Dankzij deze overwinning staat Anderlecht op een gedeeld 2e plaats met Lyon.

Anderlecht begon vinnig aan de eerste helft. In het eerste kwartier kregen Mornar, Aruna en Deschacht (met een bal op de lat) kansen. Na een kwartier kreeg De Boeck geel voor een fout op Larsson.
Tien minuten later vergreep hij zich aan Hartson. De scheidsrechter trok rood en paars-wit kon zich in de haren beginnen krabben. Het hield zich staande in het verdere verloop van de eerste helft. Bij de rust was het 0-0, terecht na een evenwaardige eerste helft.

In de tweede helft kroop Anderlecht niet in zijn hol. Baseggio miste na geharrewar in de Celtic-defensie. Varga miste aan de overkant onbegrijpelijk de openingsgoal. Anderlecht bleef vechten, gesteund door een opgezweept publiek.
Een kwartier voor tijd drukte Aruna perfect af na een sublieme pass van Wilhelmsson.
Celtic probeerde nog vanalles maar Anderlecht hield de vesting gesloten. Het is nipt, maar de drie punten zijn binnen voor de vice-kampioen.