Zielloze ploeg verspeelt de leiderspositie

ZATERDAG, 21 JANUARI 2006, 22:15 - smette
Anderlecht-Online No Image Found

Door het verlies van Standard tegen Zulte Waregem kon Anderlecht leider in de competitie worden. Toch kon paars-wit andermaal niet profiteren. Wanneer tonen de Brusselaars nu eens hun titelambities...?


Franky Vercauteren wijzigde naar aloude gewoonte zijn ploeg, met de gekende gevolgen: puntenverlies. Kompany begon op het middenveld, Frutos en Wilhelmsson vormden de aanvalslinie.

Anderlecht begon zwak aan de partij. Er werden enkele kansen afgedwongen, maar dat was al bij al te weinig tegen een goed georganiseerd Cercle. Het tempo lag te laag, al mikte Goor nog op de lat.

In de tweede helft scoorde Cercle via Meyssen een enig mooie treffer en dat was een zegen voor de match. Anderlecht schoot eindelijk wakker en probeerde de puntjes op de i te zetten.

Vanden Borre bracht paars-wit, dat leek te gaan door drukken, weer op gelijke hoogte. Toch werd de Anderlecht verdediging weer verschalkt door Dekelver: 1-2. De frustraties laaiden hoog op bij het thuispubliek, mede door de volledig ondermaatse spelleiding. Toch bleef Anderlecht komen. Vandendriessche moest zijn ploeg rechthouden. Uiteindelijk kwam Anderlecht nog langszij dankzij aanwinst Frutos. Maar aan het gelijke spel kon ook de goed ingevallen Pujol niets meer veranderen.

Anderlecht verliest dus alweer punten op een cruciaal moment. Het blijft bang afwachten op beterschap...

Anderlecht - Cercle Brugge 2-2

Doelpunten: 56' Meyssen, 72' Vanden Borre, 77' Dekelver, 84' Frutos

Anderlecht: Proto, Deschacht, Juhasz, Kompany (67' Delorge), Tihinen, Vanden Borre (89' Akin), Zewlakow (74' Pujol), Goor, Wilhelmsson, Zetterberg, Frutos

Cercle Brugge: Vandendriessche, De Wulf, Masureel, Svetlicic, Van Mol, Vandenbussche, Boi (84' Milosevic), Meyssen (79' Pinas), Slovic, De Smet (89' Valenta), Dekelver

Toeschouwers: 22.575
anderlecht-online forum