Anderlecht wil spelers houden

DONDERDAG, 23 OKTOBER 2003, 10:42 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

"Anderlecht heeft weer perspectieven", dat noemde Roger Vanden Stock gisteren dé conclusie van de winst van dinsdag tegen Celtic. De voorzitter van paars-wit probeerde de euforie te weren.

Hij beseft maar al te goed dat er kapers op de kust zijn voor zijn goudhaantjes Aruna en Kompany. "Ik vrees voor een herhaling van de uittocht van twee jaar terug", zei hij. "Sporting is dit keer echter beter gewapend."

Zo was Kompany gisteren de meest omringde figuur in het Astridpark. Na de uitsluiting van De Boeck vormde hij in zijn eentje het hart van de paars-witte afweer en gaf geen krimp tegen Larsson en Hartson.

Broos vreest dat Kompany al na dit seizoen zal vertrekken. "Ik laat mijn hoofd niet op hol brengen", zei de scholier. "Van weggaan is geen sprake. Ik hoop nog mooie jaren in het Astridpark te beleven. Ik weet dat ik op een bepaald moment klaar zal zijn om te vertrekken, maar een leeftijd kan ik daar niet op plakken. Ik weet dat dit moment niet voor de komende twee, drie jaar is."

De trainer is er echter niet gerust in. "Ik weet dat Vincent en zijn ouders met beide voeten op de grond staan", zei Broos. "Er cirkelen echter makelaars rond hem met andere plannen. Vincent zegt vandaag nee en wellicht in december en januari ook nog. Maar als de cijfertjes blijven verhogen, vertelt hij in maart misschien iets anders."

Ook Pierre, de vader van Anderlecht-back Vincent Kompany, heeft veel werk met zijn zoon. "De gsm staat niet stil. En telkens als die managerers me bellen, doen ze alsof ze van niks weten. Voor mij gaat het erom dat mijn kind geen stuk vlees is. Hij is geen koopwaar maar een menselijk wezen. Vincent is dan ook niet te koop."

Broos waarschuwt de clubleiding. "Kompany, Baseggio, Aruna. Het wordt niet makkelijk onze goudhaantjes te behouden als ze zo verder doen. Je kan veel geld vangen voor die jongens, maar het is afwachten of de vervangers hetzelfde rendement halen. Natuurlijk vrees ik voor een nieuwe exodus, zoals met Koller, Goor, Radzinski en Dheedene. Dankzij onze aanwezigheid in de Champions League hebben we echter meer middelen om ze hier te houden. Al blijven we financieel beperkt. Maar gelukkig is de situatie anders dan drie jaar terug. De markt is meer gesloten dan toen en grote clubs willen van hun brede kernen af. Ze doen nog alleen transfers als het om spelers gaat die meteen een versterking zijn voor het basiselftal. We moeten onze jonge spelers overtuigen dat ze er alle voordeel bij hebben zolang mogelijk bij ons te blijven. Bovendien hebben ze nog een lopende verbintenis. Kompany ligt nog twee jaar onder contract en Aruna heeft net een verbeterde overeenkomst gekregen. Maar dat was ook met Jan Koller het geval toen hij besliste te vertrekken."

Inderdaad want Aruna laat weten dat hij bijna klaar is om de grote transfer te maken. In januari is er nog geen sprake van maar maar tegen het einde van het seizoen zal hij het toch eens goed overwegen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.