Anderlecht wint van Lierse... (3-0)

ZONDAG, 5 MAART 2006, 19:57 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft deze avond gedaan wat het moest doen: winnen van Lierse en heeft hierdoor de 15 op 15 binnen. Bij Anderlecht moest Wilhelmsson er uit met rood en bij Lierse Kacic en Snoeckx.


Paars-wit zag het al in de 9e minuut Juhasz uitvallen met een blessure en kwam Traoré in zijn plaats het veld op.

Op sportief vlak was deze match geen hoogvlieger want Anderlecht heeft geluk gehad dat Lierse in het begin van de partij niet kon afwerken, anders had het al zeker met 0-1 achter gestaan. Het mag hierbij ook de scheidsrechter danken die een fout van Proto niet opmerkte en een strafschop voor Lierse niet floot, tot groot ongenoegen van de palieters. Daarna werden Wilhelmsson en Kacic samen uitgesloten en moesten beide ploegen met 10 man verder maar nog kwam Anderlecht niet aan scoren toe. Pas in de 61e minuut kon Goor het bal tussen de netten werken en had RSCA het weer de hulp nodig van de scheidsrechter: deze keer kreeg Snoeckx voor de 2e keer geel en kon hij van het veld stappen. 10 tegen 9 en dat zag je aan de gaten die vielen in de verdiging bij Lierse. Hiervan konden eerst Frutos, de beste man op het veld, profiteren met een prachtige kopbal en daarna Zetterberg na een penalty.

Opdracht volbracht...

Doelpunten: 62' Goor 1-0, 81' Frutos 2-0, 85 Zetterberg 3-0 (pen)

Anderlecht: Proto, Zewlakow, De Man, Juhasz (10' Traore), Deschacht, Vanderhaeghe, Goor, Zetterberg, Wilhelmsson, Frutos (86' VdBorre),Mpenza (64'Serhat)
Lierse: Tanghe, Andic, Dreesen (71' Vanderzijl), Nnaji, Kacic, Mujanovic (66' Raeymaeckers), Wils, Snoeckx, Jakovenko (50' Tohoua), Imschoot, Mrdja

Gele kaarten: /
Rode kaarten: 42' Wilhelmsson en Kacic, 80' Snoeckx (2x geel)
Scheidsrechter: Van De Velde
Toeschouwers: 24.000anderlecht-online forum