Anderlecht laat punten liggen: 1-1

VRIJDAG, 31 MAART 2006, 22:26 - Michaël

Andermaal heeft RSCA 2 kostbare punten laten liggen. Het kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren. Het was zelfs Anderlecht dat er voor zorgde dat Lokeren op voorsprong kwam door hen een owngoal cadeau te doen.

Iedereen had gehoopt dat paars-wit na de zeer goede wedstrijd tegen Brugge die prestatie nog eens kon overdoen tegen Lokeren. Maar Anderlecht begon slecht aan de partij, zo liep Frutos na een contact met een andere speler een blessure op en moest vervangen worden. Nog slechter nieuws kwam er in de 11ste minuut wanneer Tihinen een bal in eigen netten werkte. Pas vlak aan de rust kon Anderlecht de scheve schaats rechtrekken en scoorde Akin de 1-1 en kon alles terug van af beginnen.

Ook na de rust kon RSCA niet overtuigen. Het kwam enkel tot een paar kansen maar de spelers lieten deze onbenut. Het bleef 1-1, kostbaar puntenverlies voor Anderlecht in de titelrace.

Doelpunten: 13' Tihinen 0-1 (own), 38' Serhat 1-1

Anderlecht:Proto, Zewlakow (85' Siani), De Man, Tihinen, Deschacht, Zetterberg, Vanderhaeghe, Goor, Wilhelmsson, Frutos (11' Mpenza), Serhat (81' Jasjtsjoek)
Lokeren: Milojevic, Van Hoey (81' Diallo), Doll, Carlos, El Mouataz, Overmeire (64' Vukomanovic), Hasi, Filipovic, Kristinsson, Bouchouari (73' Camara), Bancé

Gele kaarten: Doll, El Mouataz, Bancé (L)