Anderlecht laat 2 punten liggen

ZONDAG, 30 APRIL 2006, 16:52 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft in een rotslechte wedstrijd de 2 o zo belangrijke punten laten liggen die nodig waren om het kampioenenfeest aan te vangen. Gelukkig hield de keeper van Roeselare 0-0 op het bord zodat RSCA leider blijft.


Gent begon het best aan de topper. Het kreeg een goede kans via Vrancken. Anderlecht had het lastig, maar kwam rond het half uur beter in het spel. Laybutt scoorde bijna in eigen doel, Goor haalde twee keer verschroeiend uit. Foley kopte aan de overkant nog eens nipt naast. Zoko kon een voorzet van Gregoire niet in doel tikken.

In de 2e helft lag de situatie helemaal anders. Anderlecht kon geen enkele kans afdwingen en moest het spel ondergaan. Het was zelfs Gent dat dicht bij de 1-0 kwam: een aangesneden vrije trap van Grégoire draait naar de tweede paal, waar Lombaerts net niet bij de bal komt. 1 doelpunt van Anderlecht, dat was alles wat er nodig was om het feest te laten starten. Maar door het rotslechte spel zal de spanning alleen nog maar stijgen.

Doelpunten: /

Gent: Herpoel, Martens, Laybutt, Lombaerts, Smoje, Pavlovic, Vrancken, De Beule, Grégoire, Zoko (83' Datti), Foley
Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Tihinen, De Man, Deschacht, Vanderhaeghe, Goor, Zetterberg, Wilhelmsson, Serhat (58' Frutos), Pujol (74' Mpenza)

Gele kaarten: Martens, Vrancken (G), Tihinen (A)
Rode kaarten: /
Toeschouwers: ?
Scheidsrechter: Verveckenanderlecht-online forum