Anderlecht kampioen na een 3-0 overwinning

VRIJDAG, 5 MEI 2006, 21:27 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Het is zover: de match is afgelopen en Anderlecht is kampioen. De uiteindelijke stand, voor diegenen die het nog niet mochten weten, is 3-0. De stand in Standard - Gent was 0-2.


De aftrap werd gegeven door vader en zoon Zetterberg, de Zweed is duidelijk ontroerd. Anderlecht zou het best winnen om zo niet afhankelijk te zijn van Gent om kampioen te worden. Maar desondanks die gedachte speelt Anderlecht niet zijn beste wedstrijd. In de 4e minuut kon Wilhelmsson wel al een mooie actie maken, maar hij mist doel. Mogelijkheden genoeg, maar de bal wil maar niet in de netten belanden. In de 23e minuut moet Vercauteren al een wissel doorvoeren: Akin is licht geblesseerd en wordt vervangen door Mbo. Dan het bevrijdende bericht: Gent heeft gescoord. Het Astridpark ontploft en iedereen beseft dat de buit bijna binnen is. En gelukkig maar want de match was wat weg gezakt. Dan weer een bericht: 0-2 in Standard - Gent. En even later de bevesting: een vrije trap voor Anderlecht. Zetterberg trapt en na wat gestuntel kan Traoré de bal in doel trappen: 0-1. Nog 45 minuten stand houden en het feest kan losbarsten.

De 2e helft is nog maar pas bezig en de champagne mag nu definitief bovengehaald worden: het is 2-0 in het Constant Vanden Stock stadion. Het was Hannu Tihinen, die aan zijn laatste wedstrijd bij paars-wit bezig is, die de bal in het kader kon werken.

Het stadion davert op zijn grondvesten en een afstraffing voor Zulte is onderweg: 3-0 na een own goal!
Dan, 15 minuten voor tijd, het ontroerendste moment in het stadion: Zetterberg wordt gewisseld. Heel het stadion staat recht en de Zweed krijgt felicitaties van iedereen, zelfs van Zulte Waregem. Het is voorbij voor Pär Zetterberg.
Frutos kon enige tijd later de 4-0 binnenleggen, maar miste onbegrijpelijk. Tihinen wordt vervangen door Pujol en krijgt op deze manier ook zijn afscheid.

En de scheids fluit af, Anderlecht is kampioen!!!

Doelpunten: 41' Traoré 1-0, 54' Tihinen 2-0, 63' Dindeleux 3-0 (own)

Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Tihinen (86' Pujol), Traoré, Deschacht, Wilhelmsson, Vanderhaeghe, Zetterberg (76' Vanden Borre), Goor, Frutos, Serhat (25' Mpenza)
Zulte Waregem: Merlier, Dupré, De Brul, Leleu, Minne, Dindeleux, Verschuere (58' Wiggers), D'Haemers (64' Vandendriessche), Sergeant, Meert (74' Van Steenbrugghe), Matthys

Gele kaarten: De Brul, Leleu, Meert
Scheidsrechter: Verbist
Toeschouwers: 25.997anderlecht-online forum