Anderlecht wint van Lyon

DINSDAG, 25 NOVEMBER 2003, 22:48 - Michaël

De Champions League is nog niet voorbij voor Anderlecht. Op eigen veld won het verdiend met 1-0 van Olympique Lyon. Met maar drie verdedigers had paars-wit in het begin nogal wat moeite.

Anderlecht miste vooral precisie in de passes en kwam er zelden goed uit. Alleen Mornar kon even dreigen toen hij tussen drie tegenstanders een voorzet van Kolar gevaarlijk devieerde.
Na een schot van Luyindula tegen de paal kwam Anderlecht beter in de match. Mornar slalomde door de defensie, maar Tihinen schoot zijn voorzet onbegrijpelijk over. Wilhelmsson kopte nog een voorzet van Zewlakow op de keeper.

In de tweede helft was er beduidend minder spektakel. Alleen Anderlecht ging op zoek naar een doelpunt, maar te weinig combinaties verliepen zuiver. De wedstrijd werd ook steeds potiger.

De steriele druk van Anderlecht leverde pas na twintig minuten een echte kans op. Kompany rukte op en zonderde Wilhelmsson af in de zestien. Die legde af voor Baseggio, maar diens schot werd gered door de jonge keeper Puydebois.
Even later viel er dan toch een goal uit de lucht. Een voorzet van Mornar vanaf links week af en deze keer kopte Tihinen wel raak. Anderlecht hield daarna knap stand, ook in de vijf (!) minuten blessuretijd.

Doelpunt: 71' Tihinen 1-0

Anderlecht: Zitka, Zewlakow (68' Hendrikx), Tihinen, Kompany, Deschacht, Kolar (89' Iachtchouk), Baseggio, Hasi, Zetterberg (87' Vanderhaeghe), Mornar, Wilhelmsson

Lyon: Puydebois, Réveillère, Edmilson, Müller, Berthod, Diarra (74' Carrière), Juninho, Govou, Malouda, Luyindula, Elber