Anderlecht loopt uit : 2-1

ZATERDAG, 29 NOVEMBER 2003, 22:09 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht had het niet makkelijk tegen Lierse, dat nog voor rust met tien kwam te staan. Spanning tot de laatste seconden in Brussel, maar de leider hield de drie punten thuis.

Anderlecht had in de eerste helft veruit het betere van het spel. Lierse liet de Brusselaars komen en speculeerde op de counter. Net voor het halfuur kon Iachtchouk de score openen met een bal door de benen van doelman Van der Straeten. De gelijkmaker viel twee minuten later uit de lucht. Een schot van Mitu week af en Zitka was geklopt. Anderlecht ging echter gewoon op zijn elan door en versierde een strafschop. Zetterberg zette die feilloos om.

In de tweede helft bloedde de wedstrijd al snel dood. Lierse was zowaar een paar keer op de helft van Anderlecht te zien. Al bij al een verdiende zege voor paars-wit, maar het verzuimde de marge uit te diepen en moest bibberen tot het einde. De tweede helft was heel wat minder van de thuisploeg maar ze houden toch de drie punten thuis.

SCORE: 2-1
Goals: 25' Oleg Iachtchouck; 27' Marius Mitu; 42' Par Zetterberg

Geel: 41' Yves Van der Straeten; 43' Werry Sels
Rood: 41' Jonas De Roeck

Anderlecht: Walter Baseggio, Besnik Hasi, Marc Hendrikx (76' Olivier Doll) , Oleg Iachtchouck, Martin Kolar, Christian Wilhelmsson (89' Sherjill Mac Donald ), Par Zetterberg, Glen De Boeck, Olivier Deschacht, Hannu Tihinen, Daniel Zitka

Lierse: Archie Thompson (76' Gilles De Bilde), Laurent Delorge (76' Bjorn De Wilde ), Marius Mitu, Marc Schaessens, Werry Sels, Bertrand Crasson ('85 Nicolas Timmermans ), Jonas De Roeck, Hasan Kacic, Sasa Igor Nikolovski, Stef Wils, Yves Van der Straeten

Scheidsrechter: Van de Veldeanderlecht-online forum