Anderlecht laat 2 punten liggen

ZATERDAG, 9 SEPTEMBER 2006, 19:55 - Michaël

Anderlecht staat aan de vooravond van een belangrijke week, en winnen op Moeskroen zou een mooie start betekenen. En dat deden de Brusselaars net niet, in de allerlaatste minuut kon Moeskroen de 1-1 scoren...

Het was paars-wit dat in de eerste helft een vliegende start nam en constant dreigde. Al in de eerste minuut kon het 0-1 geweest zijn maar de bal belandde op de paal. Na een tijd zakt het tempo van de match drastisch en speelden beide ploegen op balbezit. Op een paar dreigingen na bleven de doelwachters werkloos.

De 2e helft begon zoals de eerste helft met als enigste verschil dat er wel gescoord werd. Het was Bart Goor die, dankzij een assist van Tchité, in de 46ste minuut de bal in de netten kon werken. 0-1 voor Anderlecht. Het doelpunt geeft de spelers van Anderlecht vleugels want ze drukken Moeskroen helemaal weg en het wordt dan toch nog een boeiende wedstrijd. Vooral het duo Tchité – Boussoufa zorgen voor het gevaar in de 16 meter.

Moeskroen kwam amper aan dreigen toe, buiten een vrije trap in de 63ste minuut maar Zitka werkte de bal met de vuisten weg, weg gevaar. Anderlecht verhoogt daarop het tempo nogmaals en Moeskroen komt er niet meer aan de pas. Met nog 15 minuten kon Mbo gaan rusten en de Argentijn Leiva mag nog eens het veld op. Amper enkele minuut erna moest Zitka goed uit zijn doel komen en nogmaals redt hij Anderlecht van de tegengoal.

Met nog enkele minuten te spelen komt Hassan toch nog het veld op en kan Boussoufa naar de bank. Maar in de laatste minuut geeft Anderlecht 2 punten weg: Moeskroen kan de 1-1 scoren en terecht kwade gezichten op de bank bij Anderlecht want de 15 op 15 waren ze goed als binnen...

Doelpunten: 47' Goor 0-1, 89' Custovic

R. Excelsior Mouscron: Volders, Tohoua (78' Haeghedooren), Dugardein, Custovic, Sanchez Davolio, Tomou, Van Gyseghem, Toyes, Chantry (63' Fellahi), Grondin, Dorothee (83' Charlet)
RSCA: Zitka, Deschacht, Pareja, Juhasz, Vanden Borre, Goor, Vanderhaeghe, Biglia, Mpenza (74' Leiva), Boussoufa (87' Hassan), Tchite

Gele kaarten: 45' Boussoufa, 81' Tomou